Itt az új Kisesti klip: „Szerelemből” – szigorúan szubjektívan

Augusztus elejére megérkezett a „Szerelemből” című dal videoklipje a Kisestitől. A munkafolyamat során sok mindent megélt a zenekar, érzéseiket szigorúan szubjektívan osztják meg veletek a srácok.

Atti (dob-vokál): Terveink szerint 2016 karácsonyára jött volna ki a „Szerelemből”. A zenei anyag gyakorlatilag október végén már készen volt.
Tomi (basszusgitár): A hangzó anyag véglegesítése sem volt könnyű. Szeretünk Varga Ádival (30y) dolgozni, mert zenei rendezőként mindig képes kizökkenteni minket a komfortzónánkból.
Ricsi (ének-gitár): Eredetileg egy rajzfilmest szerettünk volna felkérni a klipre. Alapötletünk az volt, hogy a Kisesti betűi játszanak el egy sztorit, ekkor Pamuki Krisztián bedobta a video-animációs megoldást.
Tomi: Csomót ötletelt a zenekar, Ricsi folyamatosan egyeztetett Krisztiánnal. Alapkoncepció lett, hogy egy fehér szobában pillanatképeket készítünk, aztán azokat egy képzeletbeli könyv lapjainak sarkára helyezzük. Pörgetve a lapokat megkapjuk a filmet, ilyet mindenki csinált a suliban. Végül egy általános iskola sportcsarnokának öltözőjét sikerült kialakítani „fehér szobának”. Nagy köszönet a szomszédban lakó tesi tanárnőnek a kulcsokért.
Ricsi: Már ekkor látszott, hogy ez hosszabb tortúra lesz. Fő gyártási időszak lett volna a december, de sajnos bedöglött az a számítógép, amin rajta volt minden anyag. Paráztunk rendesen, hogy az elkészített filmrészletek, képek meglegyenek. Közben viszont elkészült a „Ha becsukod” című dalunk, amivel kijött a zenekar:

Atti: Problémás volt a továbbiakban az ügy, mert Pamu eléggé be van táblázva. Munkái határidősek, mi viszont úgy álltunk a dologhoz, hogy mindegy mikor lesz kész, csak jó legyen.
Ricsi: Júliusra sikerült újra egy hosszabb munkaidőszakot egyeztetni.  Volt egy válságos pillanat, amikor úgy tűnt, hogy nem lesz klip. Alapban az volt a terv, hogy mögé gondolós-asszociációkra épülő anyag készül, de megakadtunk, a nagy szabadság börtönbe zárta a kreativitást. Változtattunk kicsit a koncepción, a dalszövegből kiindulva, elkezdtük elölről építeni a filmet. Három dolog volt az agyamban: egyrészt egy kis ismeretlen alter-pop-rock zenekar vagyunk, nem kell megváltanunk a világot; másrészt az alap költségvetést már rég túltoltuk, legyen ott a pont a sor végén; alapban nem akartunk szövegvideót csinálni, a videoanimációs részekkel kombinálva viszont gyorsan irányba állt a film.
Tomi: Felgyorsultak a dolgok, és gyakorlatilag néhány nap leforgása alatt meglett a klip első variációja, amelyet még 3-4 kisebb nagyobb átalakítás követett. Augusztus 03-án elkészült a Kisesti második videoklipje, így még pont belefértünk a CSTP induló zenekarok pályázati határidejébe!
Atti: A közös klipnézésen végül arra jutottunk, hogy behúz a „Szerelemből„. A zene, a szöveg és a vizuális megjelenés adja, hogy végignézzük-hallgassuk a dalt. Aztán úgy engedtük el, hogy: „ilyen stílusú klippel, még úgysem találkoztunk a hazai poppiacon, hát hadd szóljon!”.

Vélemény, hozzászólás?