Jobim és a Szüreti Vesszőfutás

Különleges szombati programokon van túl a Kisesti. Schmidt Feri barátunk minden esztendőben megrendezi a Bólyi Szüreti Vesszőfutást. Szeptember 2-án a nyolcadik alkalommal indították el a versenyt, a sportpályáról. A helyszín kisebb átalakítása miatt, a regisztráció és kedvenc szpíkerünk Engert Ferenc is a napra került.

21272691_476753239357899_2371443960048505528_oA Kisesti a Lehet örökre és Disco között ismét előadta az alkalomra írt „Kéznél a láb” című dalát. A startot követően minden adott volt a szürreális képhez! Elindult a Bóly-Mohács serdülő focimeccs fél tízkor, tikkasztó hőségbe került a teljes hangtechnika, közben Engert Feri rendületlenül konferált, és a zenekar zsíros kenyeret tolt hagymával, hogy aztán a gyorsan érkező esőfelhők elől elmeneküljön. Mindeközben elképesztő osztást kapott a vendégcsapat a szünetben, a rekedtre üvöltötte a tréner magát és nem aprózta el…Elég erős drón felvétel készült a futásról:

Tovább vettük az irányt a Hertelendy Kastély felé, ahol egy brazil-magyar házaspár esküvője után after partyra került sor. Az est csúcspontja a menyasszony kérése volt! Kiderült, hogy a Kolumbiában zeneművészeti főiskolát végzett a hölgy, és egy Jobim dalt szeretne előadni a rokonságnak:

Erős gatyafelkötés, partitúra nyomtatás, előadás és döbbenet. Amit a portugál nyelv ad a latin-amerikai zenében már az megér egy mesét. Az életérzést, lazaságot, zenéhez való viszonyulást, amit kaptunk, köszönjük. Sokat hallottunk a dél-amerikai muzsika elképesztő erejéről, de élő közreműködőként még sosem tapasztaltuk, azt, hogy milyen benne lenni a sodrásában. Szeptember másodikán ez is meg volt!

Vélemény, hozzászólás?