Hangerdő Társulat

Hangerdő Társulat

Először a Zazával kitaláltuk a tutit! Csináljunk interaktív Mikulás előadást – hangzott az ötlet. Legyen benne mókázás, sok zene, játék, mese és kacagás. Így is történt, még 2006-ban. Aztán Krampuszok jöttek-mentek évről-évre, az előadás meg alakult. Volt a Dani, a Miki, az Arni, az Ákos és az Ivett is Luciferkó. Egyre nagyobb igény jelentkezett egy új előadásra: „Csináljatok már húsvétra is valamit!” – mondogatták számos helyen. Három évig halogattuk, míg az Ivettel, az Eszterrel, az Arnival és a Zolival összeraktuk a kalandos nyulas mesét. Nem volt megállás! Kérték az újabb előadásokat. Jött a Szamárfüles és a Jézuska váró, és be kellett látnunk, hogy olyanok vagyunk, mint egy vándor társulat. Díszletet, jelmezt gyártunk, mesét és foglalkoztató játékokat fabrikálunk, zenét írunk, verseket mondunk, és igazi csepűrágóként szórakoztatunk. Több lábon járó mókagyárunk előadásai a felnőtteket is kizökkenti a napi komfortból.

Előadásaink

A Mikulás és a Krampusz Kalandjai

Kétszereplős interaktív gyermekelőadás, mely 2006-ban készült. A december 06-odikai Szent Miklós naphoz kapcsolódóan minden évben újra előadásra kerül. A gyerekek aktív szereplői az eseményeknek, alakítják a történetet, dalokban és, játékokban vesznek részt. Az előadás hossza 45-50 perc, melyben benne van az ajándékosztás is. Mikulás napi rendezvényeken óvodákban, művelődési házakban került bemutatásra.

Két vadász, meg egy Nyúl

Mesejátékunkat 2009-ben mutattuk be. A történet a húsvéti nyúl kálváriája, akit két vadász üldöz. A gyermekek a Nyúllal szövetkezve rendre túljárnak a vadászok eszén. Előadásunkat átszövik a dalok, mondókák, játékok, melyek közül elmaradhatatlan a csoki-tojáskeresés, a locsolóvers mondó verseny, és a közös nyúlváró alvás. Az előadás hossza 45-50 perc, melyet játszottunk: Kékfestő Fesztivál (2012.) Újpetrén, Pécsett, Mozsgón, Nagynyárádon, a Pécsi Tudásközpontban, Nagypeterden, Nagyharsányban, Szajkon, Drávafokon, Sátorhelyen és a Pécs Plazában.

Szamárfüles Varázskönyv

Negyven perces foglalkoztató előadás alapja Romhányi József: Szamárfül című műve, melyből varázslatokon keresztül ugornak ki az egymásra épülő állatmesék. Két vándor muzsikus, és egy bűvész-bohóc-hoppmester varázslásból játékba, majd mesékből gyermekdalokba vezeti a közönségét. Az előadás 2011-ben készült, és folyamatosan műsoron van. Videónk Sátorhelyen készült 2016-ban:

Vacsorázz Nálunk!!!

Izgalmas esemény a konyhában: fűzünk! Nem is akármit! Lesz kérem, mindenféle fogás, nem lesz nyafogás. Leves, főétel, desszert mind megtalálható az étlapon, és ha mindegyik odaég, jöhet a szilvásgombócos segítség. A séf „mindent tud”, a kukta a tökéletlen segítség, de végül mindent megold a konyhalány. Garantált a jóked, a dalolás és a gyerekek aktivítása. Felhőtlen negyven percben a dalok, mesék, versek, játékok átszövik a cselekményt. Az előadást 2015-ben mutattuk be, és egész évben műsoron van. Gyermek rendezvényekre kiváló program a Vacsorázz Nálunk!

Az ördög meséje

Éheztek a pokolban Ördögék! Hogy miért, mert az apjuk felfalta az összes zsírt. Nem volt mit enni, az Ördög felesége felzavarta férjét a föld felszínére elemózsiáért. Ment szerencsétlen minden jeles napon: farsangkor, Gergely napkor, zöldág járáskor, bolondok napján, virágvasárnap, húsvétkor, egész Szent Iván napjáig. Hát nem folyton pórul járt? El is verte őt a felesége számtalanszor. Tavaszi gyermekjátékok, 3-tól 99 éves korig!

Karácsonyi Jézuska váró

Igazi adventi hangulatot varázsoló kétszemélyes előadás. Egy mesélő (aki egyszerre hat pásztort játszik, meg egy farkast, és egy egész báránycsordát), elmondja Nektek hogyan is volt az …Na tudjátok amikor megszületett az a …. Na tudjátok, hogy ki? Naaa, az … Közben meg muzsikálnak, táncra perdülnek, játékból lesz móka, aztán pásztorkodás. Az ám a komoly dolog! Játszottuk: Pécsen, Kozármislenyben, Orfűn, Drávafokon, Hidason, Nagypeterden, Kistótfaluban, Bicsérden, meg amerre jártunk…

facebooklogoyoutubelogo

Kontakt: Koch Ivett 06/20-433-7699 hangerdotarsulat@gmail.com

Hozzászólások lezárva.