2016

2016

Együttműködés a Csorba Győző Megyei Könyvtárral

Hosszú távú együttműködés hátrányos helyzetű, elszigetelt települések kulturális életének javítása érdekében 2016. 01. 01 – 2016. 12. 31-ig. A Hangerdő Társulat gyermekelőadásai: Szamárfüles varázskönyv, A Mikulás és a Krampusz kalandjai, a Karácsonyi Jézuska váró, a Két vadász meg egy Nyúl, és a Vacsorázz nálunk című gyermekelőadások összehozzák a kistelepülések közösségeit. Közös programot nyújt a családok részére, szórakoztat, tanít, nevel. A Pécsi Vígságtévők: Az örök magyar nóta című előadása a magyar irodalom remekeit viszi el az elszigetelt közösségekhez. A produkciók jelmezét, díszletét, hangosítását, utaztatását egyesületünk oldotta meg.

Made in Pécs – Boja

Első ízben került megrendezésre a Made in Pécs Fesztivál 2016. január 09-én. A város öt különböző szórakozóhelyén, klubjában pécsi kötődésű zenekarok léptek fel. Nagy örömünkre a Boja is játszott a rendezvényen, telt ház előtt a Szabadkikötőben.

Az ördög meséje – Kiskunfélegyháza

Harmadik alkalommal rendezte meg a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Jótékonysági Bálját Kiskunfélegyházán. Igazi farsangolós hangulatban lépett fel a Hangerdő Társulat a Móra Ferenc Művelődési Központban 2016. február 06-án. A társulat a rendezvényen mutatta be az Ördög meséje című darab „felnőttesített” változatát.

Mesekastély – A Pepita Kultúrtérben

Varázslatos rendezvényre került sor 2016. február 20-án Pécsett. A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat első ízben rendezte meg Mesekastély című programját. Kisgyermekes családok vették birtokukba a Balokány-ligetben található Pepita Kultúrteret. Izgalmas, játékos feladatok és arcfestés mellett egyesületünk a Hangerdő Társulat: Szamárfüles Varázskönyv című előadásának lebonyolítását támogatta.

Boja – Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe

Jubileumi I. világháborús koncertet készítette a Boja, Gyertek lányok öltözzetek fehérbe címmel. A koncert előadásra került Pécsett, Sepsiszentgyörgyön és Csernátonon. A program során együttműködtünk a Haszmann Pál Múzeummal és a Határon Túli Magyarságért Közalapítvánnyal.

Együttműködés a Pécsváradi Művelődési Központtal és a Pécsi Kulturális Központtal

A Hangerdő Társulat ismét előadta a Két vadász meg egy Nyúl című interaktív mesejátékát. Pécsváradon a Fülep Lajos Művelődési Központban 2016. március 24-én délután négykor, másnap a Pécsi Kulturális Központ rendezésében a Patacsi Művelődési Házban rendezendő Húsvéti Játszóház keretében.

Villányi Borzsongáson a Kisesti

Hagyományosan minden tavasszal megrendezésre kerül a Villányi BorZsongás, melyen 216. április 30-án lépett fel a zenekar. Az együttes a swing muzsika mellett, első ízben adta elő önálló, saját szerzeményekből álló programját!

Zsolnay Pikniken a Hangerdő Társulat

Együttműködtünk a Pécsi Zsolnay Kulturális Központtal. A Hangerdő Társulat május 20-án és 21-én a „Vacsorázz Nálunk” című interaktív gyermekelőadást játszotta a fesztivál keretein belül.

13335834_352057781585085_8665200586899855523_nEgyüttműködés a Bártfa utcai Általános Iskolával

Szép évfordulót ünnepelt a pécsi Bártfa Utcai Általános Iskola. Az intézmény 90 éves lett, melyhez kapcsolódóan tartották meg 2016. május 25-én a Bártfa Napot. A rendezvény végén elhangzott a Bártfa-dal is, melyet még a 2015-ben Baksa Péter vezetésével az Új Nemzedék Központ zenei táborában rögzített a csapat Balatonkenesén. A jubileumi alkalmon a Kisesti kísérte az iskola diákjait, nagy sikerrel a Zsolnay Központ E78-as termében.

Együttműködés a Latinovits Zoltán Művelődési Központtal

Balatonszemesen eseménydús és változatos nyári programsorozatot élvezhetnek a helyiek és a tó partján nyaralók. Július 08-án a Szamárfüles Varázskönyvet adta elő a Hangerdő Társulat a Zenepavilonnál. A rendezvény szervezője a Latinovits Zoltán Művelődési Központ volt.

13652958_571626696353111_2843935309060165191_o

Ördögkatlanon a Kisesti

Kilencedik alkalommal vette birtokba a művészvilág Dél-Baranyát. Az Ördögkatlan Fesztivál ideje alatt benépesült Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya, Beremend és Villány. Egymást érték a koncertek, színházi előadások, kiállítások. Nagy örömünkre a Kisesti is a fellépők között volt. Augusztus hatodikán a Sauska Etno Udvar meghívásának tett eleget a zenekar.

Lehet örökre

Új dallal jelentkezett a Kisesti. A Lehet örökre felvételeit és vizuális megjelenését egyesületünk támogatta.

Pogány: Hagyományok Hete

Kiváló hangulatú programon vettünk részt Pogányban 2016. augusztus 27-én. A Bokréta Hagyományőrző Egyesület „Nem kukoricázunk!” címmel „Magyar Napot” rendezett Pogányban. A program keretein belül fellépett a Boja, és az esti bulit a Kisesti játszotta.

Szüreti vesszőfutás Bólyban

Hetedik alkalommal rendezték meg Bólyban a Szüreti vesszőfutást. Hagyományosan minden év első szeptemberi szombatján találkoznak egymással a futás szerelmesei a bólyi sporttelepen. Több távon váltóban és szólóban is indulnak a résztvevők, 2016-ban közel száz fő állt rajthoz a 30 fokos hőségben. A Kisesti elkészítette a verseny dalát, amely a start előtt közvetlenül hangzott el. A rendezvényt egyesületünk hangosította.

Sátorhelyen a Hangerdő

Augusztus elején került megrendezésre Sátorhelyi Falunap. Nagy örömünkre jelen volt a jeles napon a Hangerdő Társulat is, a „Szamárfüles Varázskönyv” című előadással. Meglepetésünkre a Bóly TV tudósított

Szárnyas Falunap Vokányban

Harmadik alkalommal került megrendezésre Vokányban a Szárnyas Falunap 2016. szeptember 17-én. A gasztronómiai különlegességeken túl számos kulturális program várta a település lakóit és az érdeklődőket. Egyesületünk két produkciót vitt a rendezvényre. A Hangerdő Társulat, a „Vacsorázz Nálunk” című interaktív gyermekelőadást játszotta délelőtt a délutáni idősávban a Boja lépett fel.

Látványkép a dobos mögül

Pécsi Napokon a Boja

Nagy örömünkre meghívást kapott a Pécsi Napok Fesztiválra a Boja. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft szervezésében megvalósuló fesztiválon több országosan ismert zenekar koncertezett: 30y, Besh o drom, Kiscsillag, Péterfi Bori & Love Band. A Boja fellépésére 2016. szeptember 25-én este 18:00-kor került sor a Rózsakert nagyszínpadán.

Vörösborfesztivál Villányban

Huszonhetedik alkalommal rendezték meg Villányban a Vörösbor Fesztivált 2016-ban. Örömünkre a szombati napon – október elsején – a felvonulást követően fellépett a rendezvényen a Kisesti.

Közös koncert a Fordan Centerben

Közös koncertet adott Pécsett két bólyi zenekar. Az OsztályTársak Voltunk (OTV) és a Kisesti október 7-én adott koncertet. A rendezvény telt házzal zajlott.

A próbaterem világa

Populáris zenei oktatási projekten dolgozott 2016. októberben és novemberben a Kisesti. A programot a Nemzeti Kulturális Alap, Könnyűzenei Kollégiuma támogatta. Befogadó intézmény a Bólyi Montenuovo Nándor Szakgimnázium és Szakközépiskola volt. Négy különféle osztály: szociális gondozók, szakácsok, pincérek és gimnáziumi évfolyam vett részt az oktatási projektben. A Kisesti egy próbatermet épített fel és együtt dolgozott benn a diákokkal. Az oktatás helyszíne a Bólyi Kolping Ház volt, a zárónap koncertjét és a hozzá kapcsolódó riportfilmet a Bóly TV készítette.

Soundchecken a Kisesti

Nagy örömünkre a Kisesti bekerült a Soundcheck országos könnyűzenei tehetségkutató elődöntőjébe. A szakmai zsűri több mint ötven zenekarból választotta ki azt a 18 bandát, akik részt vehettek a versenyen. A zenekar nagyon jó kritikákat kapott a koncertjére, de az elődöntőből már nem jutott tovább.

Hangerdő Társulat: A Mikulás és a Krampusz kalandjai

Tízedik éve van műsoron a Hangerdő Társulat Mikulás napi előadása. Az elmúlt évtizedben közel 300 alkalommal játszották a Mikulás és a Krampusz kalandjait. Az interaktív gyermekprogram során mindenhol kiosztásra kerültek az ajándékcsomagok. Remek hangulatú, egy hetes “misszió” során több mint 5000 szaloncukrot osztott ki egyesületünk.

Megjelent a Röhög rajtatok

Négy év után ismét stúdiózott a Boja. November első hetében Varga Ádám (30y) zenei rendezővel dolgozott együtt a zenekar. A munkálatok során két dal került rögzítésre, az első – a Röhög rajtatok -, már november végén megjelent. A felvételeken közreműködött R-NoLD (Punnany Massif). Friss fotósorozat készült az új dalhoz, melyet Pamuki Krisztián és Schifter Viktor készített. A dal pénzügyi hátterét egyesületünk biztosította.

Karácsonyi Koncert Bólyban

Hagyományos karácsonyi koncertet tartott a Bólyi Alapfokú Művészeti Iskola és a Bólyi Általános Iskola. December 19-én 18:00-tól a zsúfolásig megtelt Erzsébet Vígadóban másfél órás, meghitt hangulatú, ünnepi program zajlott. A rendezvény teljes hangosítását egyesületünk biztosította.

Karácsonyi Jézuska váró előadások Baranyában

December második felében, valódi adventi hangulatú két személyes gyermekelőadással lépett fel a Hangerdő Társulat Pécsett a Vasutas Művelődési Házban, a Szivárvány Gyermekházban és Nagymányokon.

Vélemény, hozzászólás?