2015

2015

 

Együttműködés a Csorba Győző Megyei Könyvtárral

Hosszú távú együttműködés hátrányos helyzetű, elszigetelt települések kulturális életének javítása érdekében. A Hangerdő Társulat gyermekelőadásai: Szamárfüles Varázskönyv; A Mikulás és a Krampusz kalandjai; a Karácsonyi Jézuska váró című gyermekelőadások köré a települések különféle gyermekprogramokat (fesztiválokat, rendezvényeket) szerveztek. A Pécsi Vígságtévők: Petőfi a „betyár”; „Az Örök magyar nóta” című előadása a magyar irodalom remekeit vitte el a vidéken élő időskorú lakossághoz.

Elkészült egyesületünk honlapja10893453_799357836805785_1389440520_n

Egyesületünk webes felületén megismerhetővé válik tevékenységünk. Közzétesszük legfrissebb híreinket. Látogatóink megismerhetik egyesületünk alapelveit és törekvéseit. Az egyesület által támogatott művészeti csoportok (Boja, Hangerdő Társulat, Kisesti) külön oldalakat kaptak. Egyesületünk munkáját a személyi jövedelemadók egy százalékos felajánlásával támogathatják a velünk szimpatizáló magánszemélyek, cégek. A támogatásról és a felhasználásról pontos adatok találhatóak honlapunkon. Nyilvánossá vált alapszabályunk, archivált tevékenységeink, közhasznúsági jelentéseink.

Művészeti csoportjaink online megjelenésének fejlesztése

Egyesületünk jelenleg három különféle profilú művészeti csoportot támogat. A Boja, a Hangerdő Társulat és a Kisesti online felületei nagy változáson mentek keresztül a 2015-ös évben. Aktív, napra kész facebook oldalakon és önálló youtube csatornákon friss információkat kaphatnak a látogatók a csoportok munkájáról.

Együttműködés a pécsi Kovács Béla Általános Iskolával

Farsangi mulatságot szervezett az intézményben tanuló diákok részére a Kovács Béla Általános Iskola tantestülete. Az egész napos program részeként a Hangerdő Társulat a Szamárfüles Varázskönyv című előadást adta elő.

10714484_802516956503176_7520562939017724501_o

Együttműködés Cserkút község önkormányzatával

Gyermekfarsang alkalmából igazi jelmezes mulatozást rendeztek Cserkúton 2015. február 15-én a Kultúrházban. Egyesületünk a Hangerdő Társulat: Szamárfüles Varázskönyv című előadásának megvalósítását támogatta a rendezvényen.

Tanévzáró Bólyban

Harmadik alkalommal került megrendezésre tanév végén a közkedvelt rendezvény. Célja, hogy az iskolai tanévzáró után szülők, gyerekek, tanárok együtt töltsenek el egy vidám vasárnap estét. Egyesületünk biztosította az esemény hang- és fénytechnikáját, és promóciós tevékenységet végzett.

Elkészült a Kisesti bemutatkozó anyaga

Több mint fél éves munkafolyamat végén elkészült a Kisesti első kislemeze Kacsikíká címmel. A hangfelvételek zenei rendezője Varga Ádám (30y) volt. A zenekar elkészítette a az első videoklipjét a „Nyugi” című dalhoz, melynek rendezője Beck Zoli (30y), operatőre Pamuki Krisztián volt. Egyesületünk az egész munkafolyamatot koordinálta.

Táborozás a darányi általános iskolásokkal

Orfűn táboroztatott a Kisesti 2015. augusztusában. A darányi általános iskola diákjaival folytatták a tavaszi ZEN projektet. Egy héten át populáris könnyűzenei programokon vett részt a csoport. A táborozás fő célja a gyerekekkel elkészített közös dal mélyebb kidolgozása volt. Egyesületünk az egész program megvalósítását koordinálta.

Együttműködés Pogány önkormányzatával

Minden évben megrendezésre kerül a Pogányi Hagyományok Hete fesztivál. Az egy hetes rendezvény zárónapján 2015. augusztus 20-án egyesületünk támogatásával fellépett a Kisesti. Biztosítottuk a rendezvény hang- és fénytechnikáját, az eszközök szállítását, továbbá promóciós tevékenységet folytattunk.

Együttműködés az Új Nemzedék központtal

Az Új Nemzedék Központ szervezésében a Pécsi Tudományegyetem (ZEN) szakmai felügyeletével, tehetséggondozó programon vett részt a Kisesti a darányi és a karancslapujtői általános iskolában. A program folytatásaként augusztusban zenei tehetséggondozó tábort szervezett az ÚNK Balatonkenesén. A táborban az elkészült dalokból hangfelvételeket készültek. Az Új Nemzedék Központ projektzáró rendezvényére 2015. augusztus 26-án került sor a Szegedi Ifjúsági Napokon. „Egy folyamat lezárult, de ezzel egy újabb kezdődik.” – hangzott el a WakeUpParty Arénában. A tanári zenekar – benne a Kisesti tagjaival – 18:00-tól lépett fel. Másnap Workshop-al és jó hangulatú utcazenével köszönt el a zenekar, a gálán résztvevő magyarmecskei, és karancslapujtői gyerekektől.

12493591_322689501188580_7778979819540270695_o

Együttműködés a Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal

Szeptember első heteiben rendezték meg a XXIV. Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiválját. Orfűn a Levendula Pajtaszínházban 2015. szeptember 10-én a lépett fel a Kisesti a fesztivál keretein belül. A rendezvényen Kós Katalin és Minorics Tünde bemutatta Györkös Mányi Albert Kalevalához kapcsolódó festményét, amelynek különlegesen bensőséges hangulatot kölcsönzött a MívesMag kézművesműhely kiállítása. Egyesületünk oldotta meg a zenekar szállítását, valamint a koncert hangosítását.

Együttműködés a Redtoo-val

A svájci székhelyű Redtoo 2015-ben szeptemberében rendezte hagyományos Családi Napját. Egyesületünk biztosította a rendezvény hang- és fénytechnikáját és a Kisesti fellépését.

Hangerdő Társulat: „Vacsorázz Nálunk” című előadásának megvalósítása

Új előadást mutatott be a Hangerdő Társulat! A „Vacsorázz Nálunk!”, a konyha világába vezeti be a gyermekeket. Az interaktív-zenés, szórakoztató programot a Séf (Főnök), a Kukta és a Konyhalány vezényli le. A bemutatóra 2015. október 09-én került sor Nagypeterden. Az előadás jelmezeinek, díszletének elkészítésének feltételeit egyesületünk biztosította, részben az előző évi 1 %-os felajánlásokból.

12138589_934524149969122_4888149118569489971_o

Nyugdíjas nap Orfű

Egyesületünk aktívan részt vett az orfűi nyugdíjas nap lebonyolításban október 13-án. Az általános iskola tornacsarnokában felállított színpadon hangtechnikát építettünk. A helyi óvodás és iskolás csoportok műsorát hangosítottuk, majd a Pécsi Vígságtévők előadásának technikai hátterét biztosítottuk.

A Rumproof támogatása

Egyesületünk támogatásával 2015-ben egy dunaújvárosi és egy siklósi fesztiválra jutott el a pécsi Rumproof. A zenekart hangtechnikával és koordinációs munkával segítettük.

Boja Adventi koncert a pécsi Waldorf Iskolában

Bemutatta új műsorát a Boja. A Pécsi Waldorf Mandulafa Iskolában 2015. november 28-án megrendezésre került az intézményt támogató Adventi Bazár. A rendezvényen fellépett a Boja, új tematikus koncertjével. Az adventi népzenei anyag feldolgozása mellett az ünnephez kapcsolódó novellák hangzottak el. Egyesületünk biztosította a rendezvény technikai feltételeit.

Együttműködés a FiveStars-al

Jótékonysági Családi Napot rendezett a FiveStars Budapesten. A nevelőszülőknél lévő gyermekek részére rendezett programon a Budapesti Állatkertben töltöttek el egy délelőttöt a részvevők. Ebéd után gyermekprogramok és koncert tette teljessé a napot. Egyesületünk a Hangerdő Társulatot támogatta az eseményen. Budapesten a Szamárfüles Varázskönyv című előadás került bemutatásra.

12473615_978803995541137_5682806429987089636_o

Hangerdő Társulat: A Mikulás és a Krampusz kalandjai

Tízedik éve van műsoron a Hangerdő Társulat Mikulás napi előadása. Az elmúlt évtizedben közel 300 alkalommal játszottuk a Mikulás és a Krampusz kalandjait. Ebben az esztendőben 31 Baranya megyei településre jutott el az előadás. A program megszervezését a Csorba Győző Könyvtár támogatta. Az interaktív gyermekprogram során mindenhol kiosztásra kerültek az ajándékcsomagok. Remek hangulatú, egy hetes “misszió” során több mint 5000 szaloncukrot osztott ki egyesületünk.

Karácsonyi Koncert Bólyban

Hagyományos karácsonyi koncertet tartott a Bólyi Alapfokú Művészeti Iskola és a Bólyi Általános Iskola. December 19-én 18:00-tól a zsúfolásig megtelt Erzsébet Vígadóban másfél órás, meghitt hangulatú, ünnepi program zajlott. A koncerten felléptek az intézmény kamaraegyüttesei, szólistái és tanárai. A koncerthez kapcsolódóan adventi kiállítás színesítette az eseményt. Egyesületünk a hangtechnikát biztosította a rendezvényen.

Karácsonyi Jézuska váró előadások Baranyában

December második felében, valódi adventi hangulatú kétszemélyes gyermekelőadással lépett fel a Hangerdő Társulat. A Karácsonyi Jézuska váró című interaktív eladás 2015-ben huszonkét Baranya megyei településen került bemutatásra. A program megvalósítását a Csorba Győző Könyvtár támogatta.

Vélemény, hozzászólás?