2013

2013

 

Együttműködés a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetséggel

A Szentághotai Kutatóközpont átadásán 2013. január 22-én, biztosítottuk a hang és fénytechnikát. A Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség konferencián mutatta be az építkezés folyamatát, a szakmai projekt jelentőségét. Az átadó ünnepéllyel egybekötött díjkiosztó ünnepségen komolyzenei produkciót léptettünk fel.

Összefonódás – Tél

Kölcsönös, több lábon álló együttműködés hozományaként Február 09-én rendhagyó farsangi gyermekprogramot szerveztünk Pécs belvárosában. A Kerek Világ Alapítvány, a Pécsi Művészetek és Irodalom Háza, a Kakas Bonbon kézműves csoki műhely, a Csurgó zenekar, a Hangerdő társulat, és egyesületünk integrált gyermekprogramot bonyolított le. A gyermekelőadások között kézműves foglalkozások, arcfestés szerepeltek a programban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Együttműködés a Minerva Könyvtár Egyesülettel

A Minerva Könyvtár Egyesület anyanyelvünk ápolását megcélozva, minden évben tanulmányi versenyt szervez, 6-14 éves gyermekek számára. A programon résztvevők számára a Szivárvány Gyermekházban rendezett Gyermeknapon 2014. február 16-án egyesületünk a Hangerdő Társulat: Szamárfüles Varázskönyv című előadását léptette föl.

Pro-Humanitate díjátadó ünnepség

Minden évben március 15-én kerül megrendezésre a Baranyai Emberekért Szövetség díjátadása. A rendezvényen biztosítottuk a hangosítást, és a kulturális programot a pécsi Pannon Magyar Házban.

Együttműködés az Újpetre és Környéke Óvodásaiért Közalapítvánnyal

Az Újpetrei Gyermeknap szervezési, lebonyolítási munkáinak segítése 2014 03. 04-én, és 04.03-án. Hang és fénytechnika és a fellépők utaztatása, hang és fénytechnika építése és bontása folt a feladatunk.

Ezerlámpás-éjszakáján a Boja.

Minden évben megrendezésre kerül az eltűnt gyermekek felkutatásáról, szóló jótékonysági rendezvény. A Boja zenekar 2013. 05. 25-én a pécsi Kossuth téren megrendezett koncerten lépett fel. Az egyesület fellépés hangtechnikáját biztosította, és a zenekari útiköltséget állta.

Együttműködés az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesülettel.

Az Újpetrei Ifjúsági Fúvószenekar szakmai felkészítése nyári fellépéseire: Harkány Fürdőfesztivál, Újpetrei Falunap, Idősek Napja. A Német Nemzetiségi Tánccsoport zenei kíséretének biztosítása fellépéseiken. A fellépések 2013. 06. 05-09. 20. között kerültek megrendezésre.

Együttműködés a Csorba Győző Megyei Könyvtárral

Hosszú távú együttműködés hátrányos helyzetű, elszigetelt települések kulturális életének javítása érdekében 2013. 08. 15-2014. 12. 31-ig. A Hangerdő Társulat gyermekelőadásai: Szamárfüles varázskönyv, A Mikulás és a Krampusz kalandjai, a Karácsonyi Jézuska váró, és a Két vadász meg egy Nyúl című gyermekelőadások összehozzák a kistelepülések közösségeit. Közös programot nyújt a családok részére, szórakoztat, tanít, nevel. A Pécsi Vígságtévők: Petőfi a „betyár” című előadása a magyar irodalom remekeit viszi el az elszigetelt közösségekhez. A produkciók jelmezét, díszletét, hangosítását, utaztatását egyesületünk oldotta meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magyar Dal Napján a Boja

A Magyar Dal Napját szervező nonprofit kft. minden ívben pályázatot szervez magyar zenekarok számára. Egyesületünk a Boja zenekar pályázati projektjét támogatta 2013. 07.05 – 2013. 09. 08-ig. Sikeres pályázatunk útján jutott el a zenekar a Zalaegerszegi rendezvényre.

Együttműködés a pécsi Kerek Világ Alapítvánnyal

A Kerek Világ Alapítvány iskolája a fogyatékkal élő gyermekek teljes körű komplex fejlesztésével foglalkozik. Egyesületünk a Hangerdő társulat fellépését támogatta az intézmény András napi ünnepélyén 2013. 11. 30-án.

Hozzászólások lezárva.