2023

2023

Művészeti csoportjaink egész éveben működtek. Összefoglaló a 2023-as szakmai tevékenységekről.

Együttműködés a Takáts Gyula Könyvtárral

Hosszú távú együttműködés hátrányos helyzetű, elszigetelt települések kulturális életének javítása érdekében 2023. 01. 01 – 2023. 12. 31-ig.

Hangerdő stúdiófelvételek

A Hangerdő Társulat második előadását 2008-ban készítette el. A Két vadász, meg egy Nyúl egy húsvéti előadás, amelyet 15. éve játszottunk 2023-ban. Az előadás dalait 2023. január/február időszakában rögzítettük a pécsi Sonarium stúdióban.

Kádár Tibor festőművész kiállítás megnyitója

A Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 2023. február 03-án a Pannon Magyar Házban nyitotta meg a veszprémi festőművész kiállítását. Egyesületünk a kulturális programot és a hangosítást biztosította a rendezvényen.

Húsvéti előadások a Hangerdővel

Minden évben a húsvéti időszakban színpadra kerül a Két vadász meg a Nyúl című előadás. 2023-ban Balatonföldváron, Komlón, Berkesden adtuk elő.

Összeállt a Hangerdő zenekar

A Hangerdő Társulat hat előadásában jelentős szerepet kap az élő zenélés. Felmerült 2023-ban az igény, hogy a zenekarként is vállaljunk fellépéseket. Játszottunk Villányban, Pécsett, Budapesten, Nagykozáron és Újpetrén.

Gyermeknapok a Hangerdő Társulattal

Az év egyik legaktívabb időszaka a gyermeknapokhoz kapcsolódik. Ugyanez történt 2023-ban is. A Szamárfüles varázskönyv, a Vacsorázz nálunk című előadásainkat több helyszínen is előadtuk. Felléptünk: Lengyeltótiban, Budapesten, Szederkényben, Bodrogon, Újpetrén, Drávafokon, Szentgáloskéren, Péterhidán, Dombóváron, Pogányszentpéteren, Cserénfán, Holládon, Nagynyárádon, Zalában, Nagykorpádon, Nagykozárban.

Együttműködés a Berta Műhellyel

Régi, jó kapcsolatunk van a békéscsabai illetőségű Berta Műhellyel. A Hangerdő Társulat és a Boja tagjai együttműködtek a Berta Műhellyel és két produkciót is összeházasítottunk 2023 júliusában. Békéscsabán a STÉG szabadtéri színpadon, a Kőrös partján előbb a Szamárfüles varázskönyv került színpadra, majd a SURDA tartott nagy sikerrel koncertet.

Nyári előadások a Hangerdő társulattal

Aktív nyári országjáráson van túl a Hangerdő Társulat. Három előadást utaztattunk az iskolaszünetben: Az ördög meséje, a Vacsorázz nálunk és a Szamárfüles varázskönyv című előadásainkat vittük el a gyerekekhez. Felléptünk: Kaposváron, Balatongyörökön, Egerágon, Pécsett, Kocsolán, Balatonújlakon, Somogymeggyesen, Hencsén és Kishajmáson.

Populáris zenei oktatás a Veszprém EKF keretein belül.

A pécsi ZajZajZaj a BSide és a CFE egyesület együttműködésben 2023. október/decemberi időszakában egy 12 hetes oktatási folyamatot tartott meg Zalahalápon. A helyi diákok 24 foglalkozáson vettek részt és számos művész tartott előadást is a program során (Beck Zoli-Beck Zaza; Baksa Péter; Egyedi Peti). A projekt zárásaként a zalahalpi diákok két saját maguk által megalkotott dalt készítettek el és adtak elő a Veszprém EKF keretein belül.

Téli fellépések a Hangerdővel

Számos helyre el tudtuk vinni Márton naphoz, Szent Miklós napjához kapcsolódó gyermekelőadásainkat, és a Jézuskavárók sem maradtak el 2023-ban. Felléptünk: Budapesten (Corvin Plaza, Duna Plaza), Siklóson, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán, Pécsen, Kishajmáson, Lothárdon, Kovácsszénáján, Magyartelken, Bolhón, Kaposváron, Berkesden, Bonnyán, Törökkoppányban, Borjádon, Kaposkeresztúron, Szágyon, Szajkon, Tengődön, Vízváron, Bélaváron, Máriakéménden, Kálmáncsán, Kisberényben, Kapolyban, Drávapalkonyán.

Hozzászólások lezárva.