2018

2018

 

Művészeti csoportjaink 121 fellépést valósítottak meg az év során, kiemelkedő eseményeinket röviden összefoglalva:

Együttműködés a Csorba Győző Könyvtárral

Hosszú távú együttműködés hátrányos helyzetű, elszigetelt települések kulturális életének javítása érdekében 2018. 01. 01 – 2018. 12. 31-ig. A Hangerdő Társulat gyermekelőadásai: Szamárfüles varázskönyv, A Mikulás és a Krampusz kalandjai, a Karácsonyi Jézuska váró, a Két vadász meg egy Nyúl, Az ördög meséje és a Vacsorázz nálunk című gyermekelőadások összehozzák a kistelepülések közösségeit. Közös programot nyújt a családok részére, szórakoztat, tanít, nevel. A produkciók jelmezét, díszletét, hangosítását, utaztatását egyesületünk oldotta meg.

Made in Pécs Fesztivál

Ismét megrendezésre került a Made in Pécs Fesztivál, melyen fellépett a Kisesti és a Boja is. Két zenekarunk egymás után lépett fel a Szabadkikötőben fő műsoridőben telt ház előtt.

Magyar Kultúra Napja

Meghívást kapott a Kisesti a Baranya Megyei Magyar Kultúra Napi ünnepségre, melyre 2018. január 22-én került sor Bólyban az Erzsébet Vígadóban. Zenekarunk a rendezvényzáró produkciója volt, három dallal.

25626119_405313843226283_539013512651715937_o
Új művészeti csoportunk a Vígságtévők

Másfél éve kezdődött együttműködés eredményeként, egyesületünk új művészeti csoporttal bővül 2018 elején. A „Vígságtévők” a magyar nóta tradicionális előadása mellett köteleződtek el.

Akusztikus Kisesti koncert Pécsett

365Pécs címmel a Made in Pécs Café az év minden napján könnyűzenei programot szervez. Örömünkre február 01-én a Kisesti akusztikus koncertet adott a lassan kultikussá váló helyen.

Együttműködés a Tiszta Forrás Waldorf iskolával

A Kiskunfélegyházi Tiszta Forrás Waldorf Iskola meghívásának tett eleget a Hangerdő Társulat. Az intézmény farsangi mulatságát 2018. február 09-én tartották az iskola épületében. Népes beöltözött társaság előtt a Szamárfüles Varázskönyv című előadást játszottuk.

Húsvétváró gyermekelőadások a Hangerdővel

Számos húsvéti felkérésnek tett eleget a Hangerdő Társulat 2018-ban.  A Két vadász meg egy Nyúl című előadásukat játszották:  Pécs PLAZA nagyszínpadán, a pécsi VOKE Művelődési Házban, a Paksi Pákolicz István Városi Könyvtárban és Vokányban.

Jótékonysági koncert a Nappaliban

Jótékonysági koncertet tartott a pécsi Waldorf közösség, 2018. március 29-én a Nappaliban Fodor Éva óvónő családjának részére. A rendezvényen fellépett a Katarzis, a Tarnai Acoustic Projekt, a Boja és a Kisesti.

jotekonysagi_plakat-1

Pécsi Tüke Napon a Hangerdő

Harmadik alkalommal rendezték megy Pécsett a Tüke Napot. A tettyei romoknál lévő szabadtéri színpad és környéke a gyönyörű kirándulóidőben benépesedett. Fellépett a Vivát Bacchus, a Hot Jazz Band, a Csurgó és örömünkre a Hangerdő Társulat is! Ezúttal a Vacsorázz Nálunk című előadáson volt aktív a népes gyereksereg.

Közreműködés a Palkonyai Dűlőfutáson

Negyedik alkalommal rendezték meg a Palkonyai Dűlőfutást, április 28-án. Az egész napos futóverseny után, a mezőny a Hásságyi Pincészet előtt gyűlt össze. A közelgő tombolasorsolás előtt a Kisesti egy igazi nyári koncertet adott. Egyesületünk a rendezvény hangtechnikáját biztosította.

Gárdonyban lépett fel a Vígságtévők

Meghívást kapott a Vígságtévők Gárdonyba, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor-, és Pálinkafesztiválra. Az ötnapos rendezvényen vasárnap – április 29-én – került színpadra az együttes.

Új Boja-dal jelent meg

Új dallal jelentkezett a Boja. Varga Ádám (30y) produceri munkájának köszönhetően készült el a Szédülten, melynek online megjelenése 2018. május 11-én volt. A masteringet Szabó Szebasztian készítette a szegedi Miracle Sound stúdiójában.

Pünkösdi fesztiválokon jártak művészeti csoportjaink

Egész napos fesztivált rendeztek május 19-én Bólyban a Batthyány téren. Az esti könnyűzenei programon közösen koncertezett a Kisesti, az OsztályTársak Voltunk és a Junkie Jack Flash.

33207354_10156226642320102_8540280131493560320_n

Eseménydús pünkösdi vasárnapot tudhat a háta mögött a Hangerdő Társulat. Május 20-án reggel Orfűn kezdett a csapat, a szigeten a Szamárfüles varázskönyv című előadásukat játszották. Délután az Ördög meséje került színre. Sellyén „Pünkösd az Ormánságban” címmel rendeztek egész napos fesztivált. A Kiss Géza Múzeum udvarán felállított szabadtéri színpadon.

Gyermeknapokon a Hangerdő

Minden évben május utolsó, és június első hétvégéjén tartják az egész országban a gyermeknapokat. A Hangerdő Társulat 2018-ban mini turnén volt. Felléptek a Siklósi Várban, Bogádmindszenten, Szebényben, baksai és komlói óvodákban, Erzsébeten, Martonfán, Tarróson és Mágocson, Komló Város Gyermeknapi rendezvényén, a pécsi Kerek Világ Alapítványnál, Pellérden, Ligeten, a VI. Uránvárosi Családi Napon Pécsett, és a Tudásközpont rendezvényteraszán.

Sétatér Fesztiválon léptek fel művészeti csoportjaink

Pécsett a Szent István téren tíz napon keresztül dübörgött a Sétatér Fesztivál. Június 8-án a Kisesti és a Kistehén kezdte a koncertdömpinget. A rendezvény zárónapján a Hangerdő Társulat kitelepült helyszínen a pécsi ÁRKÁD nagyszínpadán játszotta a Vacsorázz Nálunk című előadást, majd kora este a Sétatéren a KIOSK színpadán Az ördög meséje került színre.

36254911_10212146515233493_7721315058822676480_n
Játszóház nyílott Budapest szívében

2018. június 16-án 11:00-kor Budapesten megnyílott a Simaliba. A főváros új gyermekparadicsoma egy valódi vár játszóház. A megnyitót követően a Hangerdő Társulat a Vacsorázz Nálunk című előadást játszotta.

Múzeumok éjszakáján a Boja

Nagy örömünkre, újra Pécsett koncertezett a Boja. A Múzeumok Éjszakáján, 2018. június 23-án este a Modern Magyar Képtár udvarán „Zenei crossover a csillagok alatt” címmel 19:00-tól indultak a koncertek. Fellépett a Tarnai Acoustic Projekt, a Klasszikus Intermezzo, a Fuego Virtuoso, a Kentucky Harmony, a GAP Trio, és a Joyful Noise. A Boja koncertjére 21:00-tól került sor.

13652976_1394416420575326_3671080510087265421_o

Nyári gyermekelőadások a Hangerdővel

A nyári szünidő a szabadtéri fesztiválok, rendezvények ideje. Ekkor sem pihent a Hangerdő. Júliusban fellépett Véménden, Balatonmáriafürdőn, Bakócán és a fazekasbodai gyermektáborban.

Ördögkatlan Fesztiválon jártunk

Ismét megrendezésre került az Ördögkatlan Fesztivál. Az idei rendezvény a 11. volt a sorban. A nyitónapon fellépett a Kisesti Nagyharsányban az Árokparton, július 31-én 21:30-tól.

Kisesti interjú a Made in Pécs magazinban

Megjelent a Made in Pécs magazin 2018. augusztusi száma, benne Kisesti interjúval. Nagy öröm, hogy a szakmai is felfigyelt a zenekar tevékenységére.

Ünnepi Boja koncertek

A keresztény Államalapítás Ünnepe gyakoriak a rendezvények-fesztiválok melyeken rendszeresen fellép a Boja világzenei koncertjével. 2018-ban Nagymányokon és Sellyén lépett fel a zenekar, utóbbi előtt a Hangerdő Társulat gyermekelőadást játszott.

Szamárfül Fesztiválon a Hangerdő

Pécsett augusztus 17-19 között került megrendezésre a Szamárfül Családi Fesztivál. Nagy örömünkre meghívást kapott a Hangerdő Szamárfüles varázskönyv című előadása, melyet a Bóbita Bábszínház melletti szabadtéri színpadon adtunk elő, telt ház előtt, augusztus 18-án 10:00-ai kezdettel.

4827-14145-szamarful-csaladi-fesztival-2014
Akadálymentes Turizmus Napja Orfűn

Második alkalommal rendezték meg Orfűn az Akadálymentes Turizmus Napját szeptember 08-án. Ismét benépesült az orfűi sziget, és rengeteg program várta az érdeklődőket. Színes műsor volt a színpadon is. Fellépett a Vivat Bacchus, Fülöp Gyula bűvész, Takáts Eszter és nagy örömünkre a Boja is akusztikus koncertjével.

Őszi fesztiválok a Hangerdővel

Eseménydús fesztiválokkal tarkított menetrendet csinált végig a Hangerdő Társulat szeptemberben. Felléptek a Komlói Bányásznapon, Mágocs, Város Napján és Szüreti Fesztiválon, Összeköt a Karasica, XXII. SZÜRETI NAP-on Szederkényben.

40421266_2235879583315711_1527764543437012992_o

Együttműködés a Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal

Immár 26. alkalommal került megrendezésre a Határon Túli Magyarok Összművészeti Fesztiválja. Szeptember 15-én két kiállítás megnyitóján közreműködtek muzsikusaink. Délben a Pannon Magyar Ház Pesti Emma vajdasági festőművész tárlata nyílt meg. Délután a Pécsi Irodalom és Művészetek Házában Györkös Mányi Albert kolozsvári festő kiállítása kapott teret, mely egy válogatás, az EMKE Györkös Mányi Albert Emlékházának gyűjteményéből. A kiállítást megnyitotta: Kós Katalin az Emlékház vezetője és Dr. Husz Mária művészettörténész, esztéta.

Pécsett járt a csernátoni Haszmann Pál Múzeum

Intézménytörténeti kiállítás nyílott Pécsett a Pannon Magyar Házban. A csernátoni Haszmann Pál Múzeum 2018-ban ünnepelte fennállásának 45-ik évfordulóját, a rendezvényen fellépett a Boja akusztikus projektje szeptember 28-án.

Mihály-napi tűzgyújtás Gyódon

Színvonalas rendezvénynek adott otthont Gyód. Néphagyományunk a Mihály-nap pásztorünnep. Örömünkre a Mecsek Táncegyüttes mellett, fellépett a Hangerdő Társultat is. Ezúttal „Az ördög meséje” című előadás került színre, szeptember 29-én este 19:00-tól a művelődési házban.

Zsúfolt októbert és novembert zárt a Hangerdő Társulat

Folyamatosan műsoron volt a Szamárfüles varázskönyv és a Vacsorázz Nálunk című előadás az ősz időszakban. Októberben tovább zajlottak a fesztiválok, míg novemberben a Márton – napi rendezvényekre került a sor. Felléptünk: a székelyszabari szüreti fesztiválon, a IV. Disznótoros Fesztiválon Palotabozsokon, Bicsérden, Kölkeden, Ibafán,  Bükkösdön, Csányoszrón, Versenden és a Márton-napi Ludasságokon a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Házban.

Adventi Bazár a Waldorf Iskolában

Mindig különleges hangulatú a pécsi Waldorf Iskola adventi bazárja. A számos program mellett az ünnep valódi megélése kerül a középpontba 2018. december 01-én. Rendre fellépett a rendezvényen a Boja, idén viszont egy különleges projektet hoztak létre a zenekar tagjai. Az iskolában tanuló gyermekek szülei és tanárai közös zenekart hoztak létre. Már a próbákon is remek volt a hangulat, amit betetézett a koncert. A rendezvény hangosítását egyesületünk biztosította.

46684443_3227092590663144_3611547487065604096_o
Év végi gyermekelőadások a Hangerdő Társulattal

Újra beköszöntött a december, Szent Miklós napi és adventi rendezvényeken lépett fel a Hangerdő. 2018-ban is sűrű időszakot éltünk meg 43 előadást játszottunk. Többek között felléptünk a Pécs PLAZA nagyszínpadán, a Máltai Szerettet Szolgálat iskolájában Siófokon, és a paksi Kincskereső Gyermekkönyvtárban.

Vélemény, hozzászólás?