2011

2011

 

A ZeneBoja című kislemez megjelentetése

A Boja első kislemezének felvételei a 2010-es naptári évben zajlottak. Borítótervezés, grafikai tervezés, nyomdai előkészítés elvégzése az előző évi projektből 2011 januárjára maradt. A nyomdai munka és a sokszorosítás anyagi támogatása ekkor történt meg. A kislemez kereskedelmi forgalomba nem került, mindösszesen 100 példányban jelent meg, a zenekar és az egyesület promóciós és ajándék terméke volt a partnerek felé.

172405_203280653022248_3827814_o

A Ritmusvarázs együttes a váci ütő versenyen.

A több éve működő formációt a Pécsi Katolikus Iskola növendékei alkotják. Vezetőjük Stangl-Bokor Viktória. Nagy sikert ért el az együttes 2011 februárjában, bejutottak az Országos Ütőverseny váci döntőjébe. Az egyesületünk anyagilag támogatta az együttes produkcióját, nevezési, és szállásdíjban, illetőleg utaztatásban.

Pannon Filharmonikusok – Csigaház programjának támogatása.

Rendszeresen megvalósuló gyermekrendezvény. A program részére játékok, kézműves foglalkozás biztosított egyesületünk 2011. február 20-án és május 31-én. A kézműves foglalkozásokat Somogyi Eszter vezette.

Budapest Fringe 6.0 Fesztivál Édelmann Szofival és a Bojával.

Hatodik alkalommal rendezték meg a Fringe fesztivált, amelyen két produkciónk is fellépett 2011. április 03-án. A fesztiválon a Boja zenekar a Klebersberg különdíjat nyert.

A Hangerdő Társulat új előadásának létrehozása.

Interaktív gyermekelőadásokat hoz létre és ad elő a Hangerdő Társulat. Új előadásuk a Szamárfüles Varázskönyv alapja Romhányi József Szamárfül című kötete. Az állatmeséket játékokkal-zenével, és interaktív foglalkoztatással adja elő a társulat. Koch Ivett és Somogyi Eszter készítette el az előadás díszletét, jelmezeit és kellékeit. Az előadást 2011. május 27-én mutatták be.

szamarfules_plakat

A Boja nagylemez pályázatának elkészítése.

Sikerrel pályázott a Boja a Nemzeti Kulturális Alapnál 2011. június 20-adikai nagylemez megvalósítására. A pályázati anyag elkészítése, szerződések megkötése, teljes pályázati adminisztráció bonyolítását Koncz Balázs és Büki Richárd végezte. A pályázati koordinációs feladatok, 2011. november 02-tól kezdődtek.

Sellye Város Napjának segítése.

Minden évben augusztus első hétvégéjén kerül megrendezésre Sellye Város Napja. A rendezvényen ismertetik az elmúlt év eredményeit és városi kitüntetéseket adnak át. A Boja vendégszereplésén túl biztosítottuk az esemény hang és fénytechnikáját.

„Honnan jött a hol nem volt” című mesekönyv pályázatának elkészítése.

Martos Csongor mesekönyvének kiadására 2011 augusztusában pályázott a Nemzeti Kulturális Alapnál. A mesekönyv illusztrátora Galkó Janka volt.

Együttműködés a Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal.

Minden évben megrendezi a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány a Határon Túli Magyarok Fesztiválját. A rendezvényen kiállítások, előadások, koncertek és konferenciák valósulnak meg, a civil együttműködés által. Egyesületünk tagsága a programfüzet elkészítésében, és koordinációs feladatok ellátásában segítette a 2011. szeptember 22-28. között lebonyolított fesztivált.

Pécsi Vígságtévők a Kaleidoszkóp Fesztiválon.

Nagy hagyományokkal rendelkezik a Kaleidoszkóp Vers Fesztivál. A versenyprogramba versszínházi előadások, megzenésített versekből álló koncertek szerepelnek. Budapesten 2011. október 08-én a Pécsi Vígságtévők: „Petőfi a betyár” című előadása a fesztivál különdíját kapta.

15 éves a Pöndöly Néptáncegyüttes.

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Pöndöly Néptáncegyüttes 2012-ben. A Nemzeti Kulturális Alap alkotói pályázatot írt ki népművészek számára. A Pöndöly Néptáncegyüttes két vezetője Kirch Zoltán és Martos Csongor egész estét betöltő néptánc előadással készült az évfordulóra. Egyesületünk az alkotói pályázat elkészülését támogatta 2011-ben.

Hozzászólások lezárva.